PASTANE USULÜ KANDİL SİMİDİ
MALZEMELER:
🌺 250 gram tereyağı
🌺 4 su bardağı un
🌺 yarım su bardağı sıvıyağ
🌺 1 paket kabartma tozu
🌺1 yemek kaşığı mahlep
🌺1 yemek kaşığı şeker
🌺2 yemek kaşığı yoğurt
🌺 üzeri için yumurta
🌺 tuz
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını küp küp kesin un ve kabartma tozunu tereyağına ekleyerek kum haline getirin. Bu işlemi gerçekleştirmek için yoğurmak yerine iki eliniz arasında un ve tereyağını ufalayın.
Dolapta dinlenen hamurunuzu daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp elinizle silindir haline getirip simit şekli verin.
Yine simitlerinizi yumurta beyazına batırıp susam bulayın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
Bu tariften yaklaşık 3 tepsi simit çıkacaktır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder