PASTANE USULÜ KANDİL SİMİDİ

 

     

MALZEMELER:

🌺 250 gram tereyağı

🌺 4 su bardağı un

🌺 yarım su bardağı  sıvıyağ

🌺 1 paket kabartma tozu

🌺1 yemek kaşığı mahlep

🌺1 yemek kaşığı şeker

🌺2 yemek kaşığı yoğurt

🌺 üzeri için yumurta

🌺 tuz

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını küp küp kesin un ve kabartma tozunu tereyağına ekleyerek kum haline getirin. Bu işlemi gerçekleştirmek için yoğurmak yerine iki eliniz arasında un ve tereyağını ufalayın.


Ayrı bir kapta sıvı malzemeler ; yoğurt, sıvıyağ ve şeker ile tuzu karıştırın.

Daha sora iki hamuru bir araya getirip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için streç filme sararak 20 dakika dolapta bekletin.
Dolapta dinlenen hamurunuzu daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp elinizle silindir haline getirip simit şekli verin.

Şekil verdiğiniz simitlerinizi yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu  ekleyin.
Yine simitlerinizi yumurta beyazına batırıp susam bulayın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
Bu tariften yaklaşık 3 tepsi simit çıkacaktır.
Afiyet olsun.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sephora'ya İade Nasıl Yapılmaz..

Kendin Yap: Yüz Temizleme Köpüğü / Köpük Sabun Nasıl yapılır ?

Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser İncelemesi