ÇİKOLATALI KURABİYE

                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                     Malzemeler:
•125 gram tereyağ
•1 su bardağı şeker
•1 yumurta
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu
•1 çay bardağı damla çikolata
•2 yemek kaşığı buğday nişastası
•aldığı kadar un  

Yapılışı:
Tereyağını küp küp kesin, 1 su bardağı şeker ile mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
Şeker eridikten sonra 1 yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. 
Daha sonra kabartma tozu, vanilya nişasta ve kontrollü olacak şekilde un ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Damla çikolatanın yarısını hamurun içine katıp yoğurduktan sonra hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Kalan damla çikolataları da kurabiye hamurlarınızın üzerine isteğiniz şekilde süsleyin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt-üst ayarda 15-20 dakika kontrollü şekilde pişirin.



       


 







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sephora'ya İade Nasıl Yapılmaz..

Sulu Boya Görünümlü Tırnak Deseni

Elf Make Up Mist & Set Sprey İncelemesi (elf makyaj sabitleyici sprey)