KOLAY EL AÇMA BÖREK
KOLAY EL AÇMA BÖREK
Malzemeler:
💮 1 su bardağı yoğurt
💮 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
💮 yarım çay bardağı sıvı yağ
💮1 su bardağı nişasta
💮2 su bardağı un
💮1 paket kabartma tozu
💮tuz
İç Harcı için:
💮 1 kg. ıspanak
💮yarım demet taze soğan
💮karabiber, tuz
(arzuya göre patatesli, peynirli, kıymalı olarak da hazırlanır.)
Hazırlanışı:
Tüm kuru malzemeleri karıştırın. Un, nişasta tuz, kabartma tozu. Unu havuz şeklinde açın ve içerisine yoğurt ile sıvıyağı ve yumurta ekleyerek yumuşak pürüzsüz kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ununuz az geldiği takdirde kontrollü olarak un ekleyerek yoğurma işlemine kıvam alana kadar devam edin.
Yoğurduğunuz hamuru 4 veya 5 bezeye ayırıp yarım saat dinlendirin.
İç harcı için yıkanmış suyu süzülmüş ıspanağın içerisine taze soğanı ve baharatlarını ekleyerek karıştırıp bir kenara alın.
Dinlenen hamurunuzu unlu-nişasta karışımı altına ve üzerine sererek bu karışım yardımıyla açın.
Hamurunuz dinlendikçe daha büyük açılacaktır ve açılması kolay olacaktır.
Hamurunuz dinlendikçe daha büyük açılacaktır ve açılması kolay olacaktır.
Yufka büyüklüğünde açtığınız hamurun içine çiğ olacak şekilde ıspanaklı harcı koyarak hamuru kol böreği şeklinde yuvarlayın. Tepsiye alın.
Tepsiye aldığınız böreğinizin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece alt-üst ayarda kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder