Pofuduk Poğaça
Pofuduk Poğaça
Malzemeler:
🌺 1 su bardağı ılık süt
🌺 yarım su bardağı sıvıyağ
🌺 1 paket kuru maya
🌺 4 su bardağı un
🌺 yarım su bardağı şeker
🌺 1 yumurta
🌺 1 tatlı kaşığı tuz
🌺 1 çay kaşığı mahlep veya 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
1 su bardağı ılık sütün içine şekeri ve mayayı atıp mayanın bir miktar kabarmasını sağlayın. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Mayanız kabardıktan sonra içerisine sıvı yağ, yumurtanın beyazı, tuz mahlep yoksa vanilyayı atıp eliniz ile karıştırın. İçerisine un katarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu en az 20 dakika yoğurmaya özen gösterin, ne kadar çok yoğurursanız içerisindeki gluten açığa çıkıp hamurunuzu daha özlü hale getirecektir.
Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine nemli bir bez veya streç film örterek karanlık bir ortamda (mutfak dolabı içi gibi) en az 1 saat mayalandırın.
Poğaçanızın yumuşacık olması mayalanma süresi ile alakalıdır. Hamurunuz 2 katına çıkana kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp şekil vererek tepsiye alın.
Poğaçanızın yumuşacık olması mayalanma süresi ile alakalıdır. Hamurunuz 2 katına çıkana kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp şekil vererek tepsiye alın.
İçini isteğe bağlı olarak zevkinize göre ayarlayın. Tepsiye dizdiğiniz hamurunuzu tepsi mayası için en az 30 daha dinlendirin. Bu işlem esnasında yumurta sarısını sürmeyin. Bu esnada yumurta sarısı sürmek hamurunuzun kabarmasını önleyecektir.
Tepsi mayası gelen poğaçalarınızı 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan poğaçaları tepside bekletmeyin. Bir telin üzerinde soğumaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder